Lasersnijden metaal2024-03-27T17:07:12+01:00

LASERSNIJDEN METAAL

METAAL LASERSNIJDEN

Bij HMT Techniek beschikken we over een kwalitatieve CNC lasermachine voor het snijden en bewerken van metaal plaatmateriaal. De mogelijkheden met deze machine zijn eindeloos. Het lasersnijden van metaal behoort tot de technieken van plaatbewerking. Bij deze methode wordt metaal met uiterste precisie gesneden door middel van een krachtige laserstraal. Deze laser straalt een fel licht af en werkt op basis van een fiber laser. Een belangrijk kenmerk van de fiber laser is de hoge vermogensdichtheid van de laser. Bij ons zijn zelfs de meest ingewikkelde vormen realiseerbaar. Metaal lasersnijden staat garant voor zowel precisie als snelheid en is zeer geschikt voor grote oplages en productiewerk.

LASERSNIJDEN VAN METALEN

Onze lasersnijmachine heeft een capaciteit van 6 kW en kunnen lasersnijden op een maximale afmeting van 3 bij 1,5 meter. De machine is geschikt voor het lasersnijden van RVS platen tot 12 mm dikte, staalplaten tot 20 mm dikte, en aluminium tot 12 mm dikte.

VOORDELEN VAN LASERSNIJDEN

Bij HMT Techniek beschikken we over een grote voorraad metalen platen en toebehoren. Daarmee kunnen wij snel en flexibel leveren. De nauwkeurigheid van onze machines is een belangrijk pluspunt, waardoor materiaalverlies tot een minimum wordt beperkt en kosten worden bespaard.

Interesse in het gebruik van onze machine? Wil je grote oplages seriematig produceren of heb je meer vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze vakmensen staan voor je klaar en bieden je passend advies. We bespreken graag vrijblijvend de voordelen. Heb je al een concrete wens of ben je klaar om een prijsvoorstel aan te vragen? Vul dan onderstaand offerteformulier in.

OFFERTE AANVRAGEN

Vul onderstaand offerteformulier in en ontvang van ons een prijsvoorstel voor jouw vraagstuk. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

VEEL GESTELDE VRAGEN

Heb je vragen over het lasersnijden van metaal? Lees antwoorden over onze meest gestelde vragen hieronder. Staat het antwoord op jouw vraag hier niet onder? Neem gerust contact met ons op.

Welke afmetingen kan ik laten lasersnijden?2023-08-16T15:39:54+01:00

Onze lasersnijmachine kan platen lasersnijden met een maximale afmeting van 3 bij 1,5 meter.

Wat is de maximale plaatdikte voor lasersnijden?2023-08-16T15:39:34+01:00

Voor lasersnijden hanteren we per materiaal een verschillende maximale plaatdikte. Voor RVS is dit 12 mm, staal tot 20 mm en aluminium 12 mm.

Welke materialen kan ik lasersnijden?2023-08-16T15:38:40+01:00

Lasersnijden is mogelijk voor alle soorten metalen, zoals metaal, staal en RVS. Wij focussen ons op RVS, staal en aluminium, maar kunnen ook messing en brons lasersnijden.

Wat kost het lasersnijden van metaal?2023-08-08T12:41:40+01:00

We krijgen vaak de vraag naar de kosten van lasersnijden voor RVS en staal. De kosten zijn gedeeltelijk afhankelijk van de snijsnelheid. Dikke platen en complexe vormen kunnen de snijtijd verlengen en dus de kosten beïnvloeden. Toch bieden wij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor jouw lasersnijwerk. Benieuwd naar onze kosten? Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan via onze website.

Wat is lasersnijden?2024-03-27T13:03:41+01:00

Lasersnijden is een uiterst precieze snijtechniek waarbij materiaal wordt gesneden door een krachtige laserstraal. Bij HMT Techniek gebruiken we een fiber laser. Een belangrijk kenmerk van deze fiber laser is dat de straal bestaat uit licht welke door een extreem hoge vermogensdichtheid de belangrijkste warmtebron creëert om vervolgens door alle metalen te snijden.